JACOB

JACOB


Products Description

Примена на монтажните цевоводи:

  • Пневматски транспорт на прашкасти и зрнести материјали (пр. кафе, какао, чоколадо, шеќер, житарици, тутун),
  • отпрашување (индустриска филтрација) и вентилација

Карактеристики:

  • Брзо и едноставно спојување
  • Комплетно заварени цевки и компоненти со прирабници
  • Дијаметар од 60 до 630mm (поголеми дијаметри по нарачка)
  • Дијаметри поголеми од 300mm се изработуваат и со прирабница за спојување со завртки
  • Се изработуваат од челик и прохром. Челичните можат да бидат електростатски обоени* или топло галванизирани.
  • Дебелина на ѕидот од 1, 2 или 3mm.
  • Цевките и компонентите располагаат со сертификат за амортизација на експлозија

*електроспроводливо боење одобрено од FDA (министерство за храна и лекови на САД).