Portacool

Portacool


Products Description

Опис на производите

 • Portacool Jetstream™ има најдобар ефект на ладење со комбинирање на импресивниот проток на воздух со уредот за испарување Kuul Comfort™, најквалитетниот уред за испарување на пазарот произведен во САД исклучиво за производите на Portacool. Ладилниците за испарување Jetstream обезбедуваат максимална удобност кога е важно. Разладува поголеми комерцијални и отворени простори од 84 до 523 м2.

Придобивките од Jetstream испарувачките ладилници:

Ладилниците за испарување Jetstream се моќна, флексибилна алтернатива за ладење што можете да ја користите каде клима уредите не можат да работат или се премногу скапи.

Изберете ја серијата Portacool Jetstream поради нејзините многубројни придобивки:

 • Ладење со еден премин: ладилниците со испарување Jetstream можат да ја намалат температурата на воздухот за дури 16 степени целзиусови со едно поминување. Тие можат да ја изладат вашата продавница, гаража или фабрика дури и кога мора да ја држите вратата отворена.
 • Не е потребна инсталација: Jetstream ладилниците за испарување не мора да се инсталираат. Само најдете штекер (220 волти) и приклучете го. Потоа потпретесе се на големиот резервоар за вода или закачете го цревото за постојано ладење.
 • Ефикасно ракување: ладилниците за испарување Jetstream го ладат воздухот со сопствената топлина на воздухот, така што трошат енергија отприлика колку еден голем вентилатор.
 • Лесно преносливи: со цврсти тркалца, ладилниците за испарување Jetstream можат да се преместуваат каде што сакате во гаража, фабрика или продавница. Две лица можат да ги подигнат дури и најголемите модели во камион за работа надвор од локацијата.

Употреба на ладилници Portacool Jetstream:

 • Тешко и лесно производство – текстил, пластика, метали, хемикалии, стакло, машини/транспортна опрема
 • Автомобилски пазар
 • Складирање (магацини)
 • Индустрија за целулоза и хартија
 • Преработка на храна
 • Земјоделски пазар
 • Нафта/гас