JACOB е Бр. 1 производител на модуларни цевоводни системи во Европа. Пневматски транспорт на прашкасти и зрнести материјали, отпрашување (индустриска филтрација) како и употреба на еколошки техники за вентилација на фабриките се двете најголеми употреби на JACOB цевните системи. Брзо и едноставно спојување, иновативен развој и високо квалитетни стандарди ја гарантираат водечката позиција на JACOB заедно со сите потребни производни процеси за производство на металните делови. Нашите клиенти се од прехрамбена (пр. кафе, какао, чоколадо, шеќер, цереалии, тутун), мелничка, хемиска, фармацевтска, автомобилска, машинска, индустријата за производство на чипови, пластика, хартија, како и индустријата за производство на градежни материјали.

- Најголем магацин во Европа од овој тип – повеќе од 5,600 квадратни метри – загарантирано најбрза испорака на сите стандардни производи;
- Повеќе од 5000 различни производи, во вредност од € 5 million, секогаш на лагер;
- Брзо производство, директно од нашиот погон за полуфабрикати;
- Сериско производство со комплетни системи за ласерско заварување;
- Фабрика за електростатско прашкасто боење + дозволено од FDA;
- Сериско производство со најмодерни, прецизни алати од сопствено производство.
- Наши клиенти: ЏОНСОН МЕТИ, ТИТАН, СВИС ЛИОН, САПОНИА…